« Terug

Een gevoel van thuiskomen met de exotische koffies van Bocca

Everything-Sweet_Oorsprong_1.jpg21 mrt

Bij Everything Sweet serveren we vanaf deze week de fijne koffies van Bocca, een koffiefirma uit Amsterdam. Opgericht door Menno Simons. Zijn uitgangspunt? De beste kwaliteit voor een eerlijke prijs. Met als resultaat smaakvolle koffie voor liefhebbers én fijnproevers.

De keuze voor Bocca betekent voor eigenaresse Wendy een verdiepingsslag. “Zoals veel van mijn vaste klanten wel weten is koffie de laatste jaren uitgegroeid tot mijn passie. Daarom vond ik dat het tijd was voor iets anders, iets nieuws, iets verrassend.”

“Het was tijd voor een verdiepingsslag.”

Lyrisch proeven

Wendy en haar team kozen tijdens de proeverij van Bocca voor drie soorten koffies. Over Fatima, bedoeld voor melkkoffies, waren ze lyrisch. “Het is een friszure, toegankelijke koffie die heerlijk smaakt met melk en toch anders is dan anders. Koffie met een twist. De Suke Quto uit Ethiopië is juist verrukkelijk in zijn puurheid. En dan hebben we een prachtige decaf, ook uit Ethiopië: Shakisso.”

Koffie-nerds gaan voor kwaliteit

In Nederland worden de puntjes op de i van de koffiebonen gezet in de branderij van Bocca, in Dronten. Dit gebeurt onder de bezielende leiding van een hoofdbrander, tevens Q grader. Een Q grader is iemand die in staat is om heel goed koffie te kunnen proeven en testen. Vanuit de loods worden de koffies vervolgens verpakt en verzonden.

Van boer tot consument

Wat bijzonder is aan Bocca is dat ze de hele keten van boer tot aan consument bedienen. Dat betekent dat ze ook zichtbaar zijn in de landen van oorsprong. Bocca heeft veel lokale contacten en koopt vooral via Trabocca - Menno’s tweede bedrijf - groene koffiebonen in. Kwaliteit staat voorop en volgens Bocca begint dat bij de bron, dus bij de boer.
En eindigt dat in jouw koffiekop bij Everything Sweet Café. We hopen je binnenkort te zien!

Lees meer over de oorsprong van onze koffies

« Terug

Scroll naar boven