« Terug

Snoepjeswinkel groeit uit tot serieuze lunchzaak

Everything-Sweet_Snoepjeswinkel-groeit-uit-tot-serieuze-lunchzaak_2.jpg01 nov

Ooit was Everything Sweet alleen maar zoet. Denk aan snoep en bonbons, altijd in combinatie met een klein bijpassend cadeautje. Wendy startte haar avontuur in een piepklein winkeltje in het dorp, die compleet gevuld was met al die lekkernijen. Maar sinds 2016 is ze verhuisd naar een groter pand in het hart van Rijen. Wendy: ‘We zijn geen snoepjeszaak meer, we zijn volwassener geworden.”

Alles is een feestje

“Op deze plek heb ik voldoende ruimte om al mijn passies tot uiting te laten komen: koffie, thee, hartig en zoet. Van alles maak ik een feestje. Want natuurlijk kunnen klanten nog steeds bij mij terecht voor een leuk cadeau. Dat is waar ik blij van word: een cadeau dat mooi is ingepakt. Groot of klein, dat maakt bij ons niet uit. Alles krijgt evenveel aandacht. En een cadeau is het leukst als je er een ervaring bij kunt geven. Lekker smikkelen van zoet, je smaakpapillen laten verrassen door bijzondere koffies of er thuis een ambachtelijk feestje van maken met onze hartige producten. Natuurlijk geven we tips ter inspiratie mee. Of geniet er ter plekke van, kletsen we gewoon lekker verder in het café.”

“Dat is waar ik blij van word: een cadeau dat mooi is ingepakt. Groot of klein, dat maakt bij ons niet uit. Alles krijgt evenveel aandacht.”

Wij gaan voor een glimlach

Dat is waar Wendy voor gaat, een glimlach op het gezicht van haar klanten. En dat werpt zijn vruchten af. “Ik verwacht dat ik in de toekomst een aantal tafels extra nodig heb. In de zomer hebben we natuurlijk extra zitplaatsen in het zonnetje, op ons terras. Maar als het weer wat onstuimiger is, is het binnen al snel druk. Af en toe droom ik stiekem van een uitbreiding van Everything Sweet. Naar het pand naast het café bijvoorbeeld. Als dat ooit vrijkomt, zou ik dat best willen betrekken hoor. Dan kan ik daar een plek van maken waar mijn gasten uitgebreid kunnen lunchen. In de avond zou ik die ruimte ook benutten door leuke dingen te organiseren, zoals workshops waarin we samen lekkere dingen gaan maken, koffieproeverijen en kookevenementen. Ideeën genoeg! Nu nog de ruimte.”

Koffie top 100

Daarnaast zijn we met Everything Sweet ook nog eens uitgeroepen tot winnaar in de koffie top 100! We zijn super trots op onze 52e plaats. Zoals een jurylid schreef: “Mooie zaak waar ik meteen bij binnenkomst welkom werd geheten door 1 van de medewerksters. Zaak heeft een gezellige moderne huiskamersfeer. Veel aandacht voor de gasten en tijd voor een praatje. Barista is enthousiast en neemt de tijd om meer over het bedrijf te vertellen. Er is overgeschakeld van koffieleverancier en dit jaar hebben ze de overtuiging dat ze volwaardig mee kunnen doen aan de Misset Top 100 verkiezing. Bedrijf besteed aandacht aan de koffie en heeft regelmatig koffieproeverijen of doet mee aan proeverijen elders georganiseerd.”

Reserveer nu een lekkere lunch en proef onze koffie

« Terug

Scroll naar boven