« Terug

Authentieke smaken, ambachtelijk bereidingsproces

Everything-Sweet_Authentieke-smaken,-ambachtelijk-bereidingsproces.jpg06 sep

Een perfectionist. Zo wordt Wendy soms wel liefkozend omschreven door haar collega’s en vaste klanten. Het liefst zou ze alles wat uitgeserveerd wordt bij Everything Sweet door haar handen willen laten gaan. Dus ook de lunch. Ook al kenmerkt de lunch zich door eenvoud. Maar laat je daardoor niet misleiden, want over elk detail is uitvoerig nagedacht.

Gewoon, een mooie snee brood

Op je bord vind je een mooie snee brood. Zonder zooi, want de ingrediënten zijn natuurlijk. Het brood is ambachtelijk bereid en dat proef je. Een hap proeft knapperig en zompig tegelijk. Elk brood is gemaakt met liefde. En liefde gedijt op tijd, daar wordt-ie alleen maar intenser van. Dat geldt ook bij de broden, even laten rusten, laten rijzen. En je krijgt er zoveel voor terug. Wendy: “We hebben gekozen voor de krenten uit de pap. De smaken zijn authentiek, het bereidingsproces ambachtelijk. En dat zie je en proef je.”

Een plaatje zonder poespas

“Elk bord ziet eruit als een plaatje, is goed doordacht. We gaan met onze lunch een beetje terug in de tijd, toen het nog heel gewoon was om een goed belegde boterham uit het knuistje te eten. Zonder poespas. Maar we blijven bourgondiërs, dus we zorgen ervoor dat elk bammetje goed wordt belegd met verse kaas, smaakvolle vleeswaren of lekkere tapenades.”

“Elk bord ziet eruit als een plaatje, is goed doordacht. We gaan met onze lunch een beetje terug in de tijd, toen het nog heel gewoon was om een goed belegde boterham uit het knuistje te eten.”

Lunchplanken, plukbroden, beleg en smeersels

“Voor groepen hebben we een lunchplank: voor twee tot vier personen. De lunchplank is een ware verwennerij met brood, beleg, fruit en yoghurt. De plukbroden zijn weer een ander verhaal. Die worden warm geserveerd met de smeersels van Bresc, de welbekende specialist in knoflook en kruiden. Verwacht heerlijke tapenades en aioli’s, gegarneerd met zongedroogde tomaten en olijven. Zie hier de bourgondische neigingen van Everything Sweet”, vertelt Wendy lachend.

Eenvoud siert en is voor iedereen

Kortom, de kracht van onze lunch zit hem in de eenvoud. En dat siert. Als je precies wilt weten wat je kunt verwachten van een lunch bij Everything Sweet, bekijk dan onze menukaart op de website. Of neem een kijkje op onze sociale media. Daar plaatsen we regelmatig kiekjes van onze creaties, vooral op Facebook en Instagram. Of loop gewoon eens naar binnen als je nieuwsgierig bent. Je vindt ons op de hoek bij de entree van het Rijense winkelcentrum De Laverije. Iedereen mag komen proeven, iedereen is welkom, binnen en buiten Rijen.

Reserveer nu een lekkere lunch

« Terug

Scroll naar boven