« Terug

Mooie biologische broden, ambachtelijk beleg

Everything Sweet_Mooie-biologische-broden,-ambachtelijk-beleg_1.jpg17 mei

Everything Sweet biedt mooie sneden brood met het juiste beleg. Dat betekent dat je geen ingewikkelde gerechten op je bord moet verwachten, maar een rijk belegde boterham met kwalitatief goede ingrediënten. En dan niet zomaar een boterham, maar brood dat met aandacht, geduld en liefde is bereid. Reken maar, dat proef je.

Ambachtelijk brood

Everything Sweet heeft twee verschillende soorten broden op haar lunchkaart. Elk brood heeft een heel eigen smaak. De overeenkomst zit hem in het ambacht en de authenticiteit van de broden van bakker Bussing en Chaupin. De broden van Bussing gaan ver terug in de tijd. Al vier generaties lang bakt de familie Bussing broden, sinds 1899 om precies te zijn. Wendy: “Wij kozen voor het rustieke brood, voor brood met een verhaal. Traditioneel gemaakt met liefde en tijd om tot volle bloei te komen. Het brood krijgt achtenveertig uur de tijd om te rijzen en op smaak te komen, en is zonder gekke toevoegingen. De broden worden gebakken op een steenoven vloer. De binnenkant is lekker zompig. De prachtige karamelkleurige korst blijft juist heel lang krakend vers. Het brood smaakt subtiel zoet en heeft een nootachtige smaak. Heerlijk!”

 

“Wij kozen voor het rustieke brood, voor brood met een verhaal. Traditioneel gemaakt met liefde en tijd om tot volle bloei te komen. Zonder gekke toevoegingen.”

Natuurlijke ingrediënten

Dan de broden van Chaupain. Die bevatten zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Het zijn klassieke broden met een authentieke smaak en een uitstraling in donker en wit. “De broden van Chaupin zijn net iets zachter, een beetje sponzig zou je kunnen zeggen. Geloof mij, dat is heerlijk happen”, vertelt de vrolijke eigenaresse. Daarnaast zijn er de plukbroden, die zijn altijd in voor een feestje. Wendy: “De plukbroden zijn perfect voor op onze happlank. Je kunt kiezen uit volkoren, citroen en zeezout of rode biet en ui. Ze zijn altijd zacht en ovenvers. We serveren trouwens ook glutenvrije broden als blijkt dat daar vraag naar is. Die komen dan bij bakkerij Landman vandaan.”

Alleen de lekkerste lekkernijen

Wat betreft de ingrediënten werkt Wendy zoveel mogelijk samen met lokale ondernemers zoals de slager uit het dorp, Piet Mutsaers. “Piet levert ons vleeswaren van topleverancier Duroc d’Olives. Let op, alleen geschikt bevonden voor liefhebbers met fijnproeversambities! Het vlees is verrukkelijk mals, de smaken zijn krachtig en intens. En dan de abdijkazen, die komen van kaas- en zuivelboerderij de Driehoek in Oosterhout. Het zijn een traditionele Goudse kazen in verschillende varianten, gemaakt binnen de muren van de Sint Paulusabdij van eigen melk en gerijpt op natuurlijke wijze. Geen enkele koe is hier een nummer, de krijgen kalfjes koosnamen, kunnen lekker naar buiten en krijgen persoonlijke aandacht. Ook als ze ouder zijn. Fantastisch!”

Specialist in knoflook en kruiden

Tot slot zijn er de lekkernijen van Bresc, een specialist in knoflook en kruiden. Van tapenades tot aioli’s, zongedroogde tomaten en olijven. Vers, smaakvol, authentiek met de franse cuisine als uitgangspunt. Wendy vraagt lachend: “Heb je al een beetje trek gekregen? Dat is mooi! Want we proberen met onze lunch altijd een brug te slaan van het ter plekke en thuis genieten. Dus er zijn ook weer genoeg mogelijkheden om deze lekkere producten mee naar huis te nemen. Goed nieuws, toch?”

Reserveer nu een lekkere lunch

« Terug

Scroll naar boven